2014 m. liepos 4 d., penktadienis

Pasigamink šerbetą pati!


 Šerbetas - bene populiariausias ir skaniausias būdas atsigaivinti karštą vasaros dieną. Jų galima nusipirkti bet kurioje kavinėje, tačiau, ar bandei pati jį pasigaminti? Šerbetui pagaminti tereikia 3 komponentų: cukraus, vandens/sulčių, vaisių. O visi kiti ingredientai palikti tavo fantazijai. Štai du itin lengvi ir labai skanūs šerbeto receptai.

 Braškinis šerbetas

 Ingredientai: 

  • 400 g braškių;
  • 300 g cukraus;
  • 3 žaliųjų citrinų sulčių;
  • 250 ml vandens.
Gaminimo procesas:

 Pirmiausia virtuvės kombainu ar kitu maisto trintuvu sutrink braškes. Tada iš žaliosios citrinos išspausk sultis ir sumaišyk su braškėmis. Cukrų ir vandenį supilk į puodą, šildydama ant ugnies, maišyk, kol ištirps cukrus ir viskas užvirs. Tuomet visa tai supilk į žaliosios citrinos sulčių ir braškių masę. Viską sudėk į 5 cm gilumo plastmasinį indą ir palik jį šaldymo kameroje nakčiai. 

Vaisinis šerbetas

Ingredientai:
  • 400 g citrinų;
  • 150 g cukraus;
  • 1 kg prinokusių bananų;
  • 200 g apelsinų;
  • 200 ml tavo mėgstamiausių sulčių.
Gaminimo procesas:

Nulupk citrusinius vaisius (apelsinas, citrina), išimk visas sėklas ir sutrink kombaine ar maisto trintuve. Tą patį atlik ir su bananu. Gautas vaisių tyres sumaišyk, supilk sultis, įdėk cukraus. Išmaišiusi masę sudėk į indą ir palik šaldymo kameroje nakčiai.


Skanaus!

 Savuoju šerbeto receptu arba šių nuotraukomis pasidalink komentaruose. Beje, nepamiršk reakcijų, jeigu straipsnis patiko. :)

Miglė :3

Komentarų nėra: